Vidja - Doktorsvägen 26

utgångspris:
2 350 000 kr
TOMT:
1542 kvm

Visningar:

 • Byggnadstyp: 1-familjs friliggande villa

Lättbebyggd hörntomt - ca 300 meter från Ringsättrabadet

Nu finns möjlighet att skapa sitt drömboende i vackra Vidja. Hörntomten är plan och lättarbetad och ligger endast ca 300 meter från badplats med sandstrand. Åk gärna förbi själva och titta på tomten.

En plan och lättarbetad hörntomt med stora möjligheter. I det väl omtyckta och vackra Vidja (Etapp 2c) säljs nu denna fastighet med bra läge, både nära till Sjön Orlången men också Ågesta Golfklubb samt Ridskola. Ca 300 meter från tomten känns sanden mellan tårna på Ringsättrabadet. Här finns det möjligheter att avnjuta en picknick, spela volleyboll eller bara slappna av. Det går dessutom att hyra båtplats via Vidja vägförening.

Detta är en trädgårdstomt med en stor plan yta som är lätt att hantera och arbeta med. Inga större träd eller liknande som skapar förhinder för eventuell byggnation.

Gångavstånd på ca 300 meter till Ringsättrabadets sandstrand som är en samlingsplats för många av de boende i området. Tillställningar såsom midsommar kan firas här med flera familjer och på vintrarna är badet en utgång på den plogade långfärdsskridsko banan som finns på isen. Det går även att hitta uppskattade skidspår på ängarna rakt över sjön.
“Skolleden” och Ågestaskogen finns för att vandra och avnjuta naturen. Ågesta golfklubb för den golfande eller Ågesta ridklubb för den hästintresserade finns också. Dagen kan antingen påbörjas eller avslutas på Sundby Gård Restaurang och café som dessutom finns tillgänglig båtvägen. Ca 25 minuter från stan, 20 minuter från globen och 15 min från farsta centrum finns denna fastighet med stor potential som ligger i närheten till allt som kan tänka sig behövas.

GÄLLANDE/NY DETALJPLAN:
Högsta antal våningar. Högsta byggnadshöjd för huvudbyggnad är 6,5 m och högsta nockhöjd 8,5 m och för komplementbyggnad 3,0 m respektive 4,0 m.

Högst en huvudbyggnad. Huvudbyggnad i två våningar får byggas med högst 100 kvm byggnadsarea (BYA). Huvudbyggnad i en våning får byggas med högst 150 kvm BYA. Huvudbyggnad får inrymma högst två lägenheter, varav den mindre får vara högst 55 kvm bruttoarea BTA). Nya komplementbyggnader får sammanlagt ha en högsta byggnadsarea om 40 kvm. Alternativt får den mindre lägenheten inrymmas i befintligt fritidshus som då får ha en högsta BYA och BTA om 55 kvm, men då är byggrätten för komplementbyggnader förbrukad.

Anslutningskostnad för V/A tillkommer. Preliminära kostnader hämtade från Stockholms vattens hemsida indikerar c:a 330.000 kr Gatukostnadsersättningar om ca: 208.500 kr.

Läs mer om Vidja Etapp 2 på https://www.huddinge.se/vidja.

Läs mer om Vidja vägförening på https://www.huddinge.se/vidja.

Åk gärna förbi och kika på tomten.

Den tidigare gården Vidja 1:1 omfattade 215 hektar land. Egendomen styckades 1910 upp i 36 lotter av varierande storlek som sedan genom vidare styckning gav cirka 500 tomter. En av huvudexploatörer var AB Hem på landet. Företaget köpte upp och styckade tomter som såldes sedan till arbetare och lägre tjänstemän. Utbyggnaden skedde huvudsakligen på 1940-talet. Vidja blev till ett utpräglat sommarstugeområde. Idag är dock majoriteten av de omkring 500 fastigheterna permanentbebodda. På grund av för hög andel fritidsbebyggelse räknades inte Vidja som tätort förrän 1995.

Sjön Orlången ligger mitt i Huddinge kommun, i hjärtat av Orlångens naturreservat. En välbesökt sjö som erbjuder många aktiviteter såsom bad, fiske och fågelskådning. Vintertid plogas isen för långfärdsskridskoåkning eller längdskidåkning.

Allmänt:

 • Fastighetsbeteckning: Vidja 1:109
 • Kommun: Huddinge
 • Område: Vidja

Byggnaden:

 • Byggnadstyp: 1-familjs friliggande villa

Övrigt:

  Uttagna pantbrev: 228 500 kr

Fastighetsinformation:

 • Taxeringsår: 2018
 • Taxeringstyp: 210, Småhusenhet, tomtmark
 • Taxeringsvärde: 1.277.000
 • Upplåtelseform: Frikopt
 • Tomttyp: Plan trädgårdstomt
 • VA: Egen brunn
 • Detaljplan: Detaljplan Byggnadsplan Ändring Av Dp Avgränsat Område För Fördelning Av Gatukostnad
 • Servitut etc: Gemensamhetsanläggning: Huddinge Vidja GA:4 ändamål: Vägar

Dokument:

Planlösning (Vissa avvikelser kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten)

intresseanmälanSälj med Fabergé