4 rum och kök med balkong mot innergård - Renoverad - Badrum samt Extra WC

Mycket ljus och modern lägenhet näst högst upp i huset med stor balkong. Tre stycken ordentliga sovrum samt stort badrum och extra WC. Två inbyggda klädkammare med mycket gott om förvaring. Ytterst välplanerad med halvöppen planlösning mellan stort kök och väldigt rymligt vardagsrum med burspråk. Mycket stabil förening med flera dolda tillgångar kvar.

Telefonplan/Midsommarkransen - Telefonvägen 27

4 rok, 97 kvm

 • utgångspris: 5.495.000 kr
 • Avgift: 5.317 kr / mån inkl värme, vatten, kabel-TV (grund) och internet.

Visningar:

Mycket ljus och välplanerad lägenhet högt upp i huset med balkong. Lägenhetens balkong vetter mot föreningen skyddade och mycket barnvänliga innergård. Samtliga rum är väl tilltagna och tack vare två stora klädkammare kan varje kvadrat utnyttjas till max. Köket och vardagsrummet har en halv öppen planlösning vilket bidrar till väldigt ljusa ytor då lägenheten har stora fönster i två väderstreck. Hela lägenheten är målad i vitt och har genomgående vacker vitlaserad askparkett och renoverades 2016.
Läget är väldigt central i Telefonplan men samtidigt lugnt och tyst. Tunnelbana samt bussar nås på mindre än en minuts promenad, likaså matbutik, apotek, mm.

Telefonplan/Midsommarkransen har väldigt mycket att erbjuda, vackra grönområden, närhet till Mälaren, ett flertal parker samt gott om restauranger och caféer för att nämna några saker.

VARDAGSRUMMET är väldigt rymligt och har gott om plats för större soffgrupp samt matsalsmöbel i burspråket om så önskas. Från vardagsrummet nås ett av sovrummen samt köket.

KÖKET är modernt och har rostfria samt intrigerade vitvaror och mycket bra förvaring samt arbetsytor. Matbord för 4-6 personer har en naturlig plats vid fönstret samt utgången till balkongen. Skåp och luckor går i vita färger, alla arbetsytor är i valnöt. Köket och vardagsrummet avgränsas av en köksö med frihängande fläkt samt bardel med plats för barstolar.

Från köket nås ett ARBETSRUM/SOVRUM som har fönster mot föreningens lugna innergård. Ytorna är väl tilltagna och klädförvaring finns i hallen strax utanför i en av klädkamrarna, likaså extra WC:n.

SOVRUM 2 nås från hallen vid extra WC:n men har även ingång från vardagsrummet. Detta rum har fönster mot fastighetens framsida och är helt insynsskyddat. Här finns plats dör dubbelsäng med sängbord samt byrå om så önskas.

MASTERBEDROOM nås från hallen vid entrén och är det största sovrummet. Här finns idag två stora garderober för ytterligare klädförvaring. Stort fönster mot framsidan, även här helt insynsskyddat. Gott om plats för stor dubbelsäng, sängbord, byrå samt arbetshörna om så önskas.

HALLEN erbjuder två stora garderober för ytterkläder och skor. Här finns även den andra klädkammaren. Direkt innanför dörren är svart klinkers lagd som senare övergår i ljus parkett. Från hallen nås badrummet.

BADRUMMET är modernt och helkaklat samt väldigt rymligt. Här finns badkar med dusch, WC, tvättställ, handdukstork samt förberett för tvättpelare i hörnet. Golvet har svart klinkers och väggarna vitt kakel på vägg. Kommod med förvaring samt badrumsskåp med dubbla spegeldörrar.

EXTRA WC:n har mör klinkers samt målade väggar. Badrumsskåp med dubbla spegeldörrar samt tvättställ med kommod för förvaring.

Allmänt:

 • Fastighetsbeteckning: Silvergranen 12
 • Kommun: Stockholm
 • Område: Telefonplan/Midsommarkransen
 • Församling:

Föreningen:

 • BRF: Brf Silvergranen 12
 • Org.nr: 769616-0105
 • Byggår: 1993
 • Fast.bet: Silvergranen 12
 • Byggtyp: Flerbostadshus
 • Uppvärmning: Fjärrvärme

Om föreningen:

  Föreningen byggde om en tidigare lokal till sju lägenheter som såldes på den öppna marknaden. Överskottet från försäljningarna användes för att bl.a. amortera på de långfristiga skulderna. Föreningen sänkte avgifterna med 5 % i April 2016. Föreningen har inte beslutat om någon kommande avgiftsförändring.

  Kommande/Gjorda renoveringar
  Planerat att renovera entrédörrarna till fastigheterna, samt nya lås. Planerat till år 2019.

  2009 Badrumsrenovering tät- och ytskikt
  2010 Ny maskinutrustning i tvättstugor, Spisbyte hos samtliga hyresgäster, Stamspolning
  2011 Nollställning & förnyelse trädgård, Staket innergård samt uteplatser, Nytt låsschema, Brytskydd soprum, portar mm.
  2012 Renovering lekpark på innergård, Injustering av ventilation samt OVK i samtliga lägenheter
  2013 Värmeväxlare i undercentralen bytta, Passer- och kodsystem bytta i alla portar
  2014 Diverse asfalts- och betongomläggning, Utbyte tätningslister
  2015 Hissrenovering (4st), Färdigställande av sju lägenheter
  2016 Renovering av betongplattor

  Kabel TV - Basutbud från Comhem. Ingår utan abonnemangsavgift. Bredband - Nätavtal via Comhem. Det finns anslutning av bredband 100/10 mbit från Comhem.
  Bilplats - Det finns 48 parkeringsplatser och 24 garageplatser. De hyrs av Stockholms stads parkering. Platserna hyrs ut till de boende. Det är Riksbyggen som administrerar kön.

  Gemensamma utrymmen är tvättstuga, cykelrum, källarförråd och barnvagnsrum.
  Överlåtelseavgift - 1 138 kr
  Pantsättningsavgift - 455 kr
  Ägande i föreningen - Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

  Energiprestanda: 128 kWh/m2 år

  Övrigt - Information om föreningen kommer från föreningens hemsida, lägenhetsregister och årsredovisningar. Vi rekommenderar dig att ta kontakt med föreningens styrelse för att säkerställa all information samt höra sig för ytterligare och mer detaljerat om föreningen och/eller lägenheten.

  Allmänt om föreningen - Föreningen innehar med tomträtt fastigheten Silvergranen 12 sedan år 2008. På fastigheten är ett flerbostadshus uppfört, innehållandes 103 bostadslägenheter och en lokal. Av lägenheterna är 89 st upplåtna med bostadsrätt och 14 st utgör hyresrätt. De nuvarande hyresrätterna utgör ett dolt kapital vid en framtida upplåtelse till bostadsrätt och ger således ett tillskott av likvida medel i föreningens kassa.

  Föreningens bostadshus återfinns på adresserna Telefonvägen 21-37. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen. Fastigheten är försäkrad genom Brandkontoret. Föreningen är medlem i bostadsrättsorganisationen Fastighetsägarna. För mer information se föreningens hemsida på http://www.silvergranen12.se.

Lägenheten:

 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 3 av 4
 • Hiss: Ja
 • Andel i förening: 1.146
 • Andel av årsavgift: 1.286

Lägenhetsinfo:

Planlösning (Vissa avvikelser kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten)

intresseanmälanSälj med Fabergé