Hög standard - Balkong - Lugnt villaområde - 5 min till Sollentuna C

Öppen, modern och solig hörnlägenhet i populärt villa- och radhusområde. Här bor du i ett trivsamt, lugnt och barnvänligt område endast 5 minuters promenad från Sollentuna centrum och all service man kan tänka sig. Mycket välskött förening som äger marken fastigheten står på.

Tureberg - Tellusvägen 11

3 rok, 78 kvm

 • utgångspris: 3.250.000 kr
 • Avgift: 4.002 kr / mån inkl. värme, VA och kabel-TV

Visningar:

Varmt välkomna till denna charmiga och välplanerade 3:a med balkong och fönsterpartier i tre olika väderstreck. Här kan du solbada hela sommaren, plocka äpplen och odla dina egna grönsaker i fastighetens egna trädgård.

Lägenheten är genomgående renoverad med hög standard 2015/2016. Materialvalen är väl genomtänkta och tidlösa med vitlaserade original golv i vardagsrummet, ena sovrummet samt del av kök/matplats. Entrén, hallen och delar av ytan i köket har ett slipat och polerat betonggolv med vattenburen golvvärme som regleras automatiskt av en termostat.

Badrummet har elburen golvvärme som regleras manuellt. Lägenheten har genomgående ljusa behagliga färger och vackra ljusinsläpp, även klädkammaren och badrummet har fönster. Balkongen som nås från vardagsrummet är väl tilltagen och här finns gott om plats för matbord eller soffgrupp.

Kök i toppskick med härligt ljusflöde i en halvöppen planlösning med stor köksö som har plats för minst fyra sittande gäster mot vardagsrum. Köket är utrustat med en rostfri och extra bred kyl/frys, induktionshäll, takhängd spisfläkt och en inbyggd varmluftsugn samt diskmaskin. I övrigt finns här väldigt bra arbetsytor och gott om förvaring, dels i köksön men även längs med väggen där det löper en arbetsbänk som avslutas med en platsbyggd soffa. Även den med förvaring. Köket har fönster över arbetsbänken samt stort fönster över soffan.

Det första sovrummet nås från köket och har fönster åt gaveln. Här finns gott om plats för stor säng, sängbord, arbetshörna samt garderober. Ljusgrå heltäckningsmatta och ljust målade väggar.

Vardagsrummet är rymligt och har stora fönster samt dubbla helglasade dörrar till balkongen. Här finns gott om plats för soffgrupp, matgrupp samt TV-möbel. Vacker vitlaserad original parkett och ljust målade väggar.

Det andra sovrummet är väl tilltaget och nås från vardagsrummet. Idag står här en extra stor dubbelsäng, sängbord samt byrå. I anslutning till sovrummet ligger klädkammaren som rymmer det mesta. Klädkammaren har ljusgrå heltäckningsmatta, tapetserade väggar samt ett vädringsfönster som vetter mot gaveln. Sovrummet är målat i vitt och har vitlaserad original parkett samt fönster mot föreningens trädgård.

Badrummet är helkaklat och har golvvärme och nås från hallen. Duschhörna med glasdörrar, tvättställ med förvaring samt avlastningsyta, extra stort badrumsskåp, WC och handdukstork.

Här bor du på en mycket populär adress i Sollentuna med närhet till allt vad området har att erbjuda men ändå med ett lugnt och skyddat läge i ett villaområde med direkt närhet till förskolor och skolor. Kvarteren i centrum med 5 minuters promenadavstånd har ett stort utbud av butiker, caféer, barer, restauranger samt kommunikation med buss och pendeltåg. Edsviken som också ligger några minuters promenad från lägenheten bjuder på härliga promenadstråk, utmärkta löpspår samt ett fantastiskt bad- och båtliv på sommaren.

Stabil förening med god ekonomi.

Allmänt:

 • Fastighetsbeteckning: Träkolet 12
 • Kommun: Sollentuna
 • Område: Tureberg
 • Församling: Sollentuna

Föreningen:

 • BRF: Bostadsrättsföreningen Stadsägan 5000
 • Org.nr: 714800-1725
 • Byggår: 1957
 • Fast.bet: Träkolet 12
 • Byggtyp: Flerfamiljshus
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Fönster: 3-glas

Om föreningen:

  Föreningen registrerades 15 november 1985. Nya stadgar har beslutats en 2:a gång vid årsstämman 2017.

  Föreningen innehar fastigheten Träkolet 12, Tellusvägen 11 i Sollentuna. Huset uppfördes 1957 och omfattar 8 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och tre garageplatser.

  Föreningen har även p-platser med elstolpar.

  Stor tvättstuga finns att tillgå i källaren samt stort torkrum. I källaren finns även en extratoalett samt dusch.

  Stambyte utfört 2007.

  Mycket välskött förening med endast ca 1 825 000 kr i långfristig skulder.

Lägenheten:

 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 1 av 3
 • Hiss: Nej
 • Andel i förening: 16
 • Andel av årsavgift: 0

Lägenhetsinfo:

  Balkong som vetter mot föreningens gård.
  Varmbonat förråd i källaren om cirka 4 m3
  Kallvindsförråd om cirka 15 m3
  Entrédörren är en säkerhetsdörr från Daloc.
  3-glasfönster i hela lägenheten (ej klädkammaren)
  Bredband/TV: Sollentuna Energi och miljö.
  3 st varmgarageplatser under huset, 345 kr/mån (Separat kösystem tillämpas)
  4 st p-platser med elstolpe, 200 kr/mån (Ingen kö f.n.)

Planlösning (Vissa avvikelser kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten)

intresseanmälanSälj med Fabergé